Ma poate ajuta cineva, cu o idee, o revolvare, pentru acest subiect.
- Emitatorul este director general, cu stil de comunicare democratic, imaginea de sine este pozitiva, imaginea despre receptor destul de obiectiva iar motivatia intrinseca.
- Receptorul este un angajat, cu stil de comunicare autoritar, cu imaginea de sine negativa, imaginea despre emitator este negativa iar motivatia extrinseca.
Si mai era ceva de comunicare formala si informala.
Orice idee e de real folos!
VA MULTUMESC, anticipat. 
incerc sa iti scriu de dimineata un raspuns schematic.
bun, exact subiectul asta mi-a venit la examen, insa nu pot garanta pentru cat de complet sau corect a fost raspunsul meu. Totusi am trecut examenul

Asadar, tipul asta de comunicare se analizeaza mai intai din perspectiva stilurilor de comunicare ale celor doi participanti - angajatul si directorul. Trecem prin caracteristicile individuale, care contureaza tiparele de comportament - date de nivelul de apreciere fata de sine, de modul constructiv sau autoritar de comunicare(in fapt, de fiecare caracteristica descrisa acolo).
dupa ce am facut aceasta scurta analiza, construim o situatie ipotetica de comunicare formala - la job in care analizam tiparele comportamentale din doua perspective - una a directorului flexibil si empatic, cealalta din perspectiva angajatului ciufut si rigid. Vedem exact modul in care se transmit si se receptioneaza mesajele si modul in care ele sunt interpretate in functie de stilul de comunicare.
- exemplul e unul simplu - situatie de delegare de responsabilitati, pe scara ierarhica
In mod similar se face analiza pe comunicarea informala - la o bere/un teambuilding, dupa program, in care analizam existenta sau inexistenta unei relatii informale autentice de comunicare si explicam de ce antagonismul dintre cele doua stiluri nu poate naste acea relatie autentica.
Concluzia reia ipoteaza antagonica din subiect si poate sa ofere cateva solutii pentru directiile de actiune pe care directorul le are in comunicarea cu angajatul - fie pliere pe stilul angajatului, fie reformarea stilului angajatului prin sesiuni de coaching personal.