Forumul FCRP

Schimbarea Hostingului

0 Membri si 1 Vizitator vizualizeaza acest subiect.

Offline ªumilicã

• 1.107
  • An: Absolvent2008
  • Grupa: -
  • Sectiune/Master: Comunicare si PR
Schimbarea Hostingului
« : Iunie 13, 2009, 12:16:46 »
In primul rand imi cer scuze pentru prelungirea termenului de redeschidere a forumului (dimineata). Propagarea noilor setari DNS s-a produs mai tarziu decat ma asteptam.

Ne-am mutat de la webfactor (un serviciu de hosting excelent) si am ajuns la un host platit. Din motive de securitate nu o sa fac publice mai multe detalii despre acesta.
Nu mai avem probleme cu spatiul, pana acum avea 2 giga, acum vom avea 30 de giga, insa am ajuns intr-un punct in care nu am vrut sa ajung niciodata cu forumul. Cel in care trebuie sa cer donatii pentru mentinerea acestuia online. Nu va fi vreo taxa obligatorie de folosire a forumului, ci doar cine doreste poate sa doneze. Veti avea si unele beneficii (le puteti consulta in sectiunea doneaza catre forum din profil).

Donatiile se pot face cu cardul apasand pe imaginea de mai jos, in cazul in care doriti sa introduceti personal suma pe care vreti sa o donati, sau o puteti face din Profil - Actiuni - Doneaza catre Forum. Tranzactia se va face folosind sistemul de plata paypal, sistem foarte sigur (nicio informatie despre voi nu ajunge la mine sau la altcineva, tranzactia are loc pe site-ul securizat, criptat, al paypal)

De asemenea daca doriti sa faceti o donatie dar nu vreti sa folositi cardul (sau nu aveti) puteti sa vorbiti cu oricare dintre moderatorii forumului (mai putin profesorii moderatori), urmand ca acestia sa ma conacteze pe mine. ORICE suma e binevenita.
Toti banii vor fi folositi la plata hostingului sau a diverselor servicii pentru a mentine forumul online si functional. Voi tine o condica pe acest topic (ce-i care vor sa ramana anonimi sa-mi mentioneze acest lucru ori pe mail ori in formularul completat pe paypal).

Daca intampinati orice fel de problema in utilizarea forumului (pe care nu ati observat-o pana acum) va rog sa ma anuntati pe topicul acesta: http://www.fcrp.ro/forum/index.php/topic,6758.0.html sau prin mail.

Cam atat. Navigare eficienta! Repet: Imi pare rau ca am ajuns in aceasta situatie.

Situația donațiilor:

Blackwid0 - 3 euro
go_me_21 - 10 euro
dianadr - 3 euro
Iulia_Dutza - 4 euro
copilu - 10 euro
stefan.georgescu - 10 euro
« Ultima Modificare: Octombrie 04, 2009, 14:51:00 de ªumilicã »

"Astazi, daca nu esti confuz, inseamna ca nu gandesti clar.."
U. Peter

Offline In love

• 335
  • An: III-Zi
  • Grupa: 1
Re: Schimbarea Hostingului
« Raspuns #1 : Iunie 14, 2009, 12:19:00 »
Mie mi se pare normal si corect ca toti utilizatorii acestui forum sa doneze o suma (mai mica sau mai mare), pentru ca nu degeaba il utilizam cu totii si ne ajuta atat de mult! In acest mod vom evita si alte posibile probleme, nu credeti?  8-)

Offline David

• 382
  • ok go
    • David
  • Grupa: 11
« Raspuns #2 : Iunie 14, 2009, 12:23:55 »
Ajustam, susþinem cum putem  :bucuros:

ÃŽn schimb, am o idee! Cum ar fi ca la urmãtoarea petrecere fcrp sã facem un mic fund raising pentru forum? Adãugam 3, 5 lei la beletul de intrare (dacã existã). Cred cã se pot strânge ceva bani frumoºi  :agree:

Offline glorybox

• 625
  • what's all the hubbub... bub?
    • press pause.
  • Grupa: 12
« Raspuns #3 : Iunie 14, 2009, 13:20:39 »
Susþin ideea lui David. Cred cã s-ar strânge mult mai uºor bani pentru forum aºa decât prin sistemul ãsta cu cardurile. ªi na, sã zici cã dacã faci biletul cu 3-5 lei mai scump impui oarecum donaþia pentru forum [deºi mie personal mi se pare foarte ok aºa]. Dacã nu vrei sã facem aºa putem face o urnã frumos decoratã [i help! :d] pe care o punem la intrare ºi pune lumea câþi bani vrea.

Forum love. ^_^

Offline Ana^conda

• 223
  • parfumeria33.ro - Eleganta, stil si rafinament.
    • www.parfumeria33.ro
  • An: I-Master
« Raspuns #4 : Iunie 14, 2009, 20:32:27 »
Acum, nu stiu, dar... sincer! Acest forum este o modalitate prin care profesorii tin legatura cu noi. Deci este si problema conducerii facultatii ca el sa ramana functional. Nu credeti ca... cel mai bine ar fi daca conducerea ar plati hosting-ul? Nu cred ca s-ar produce vreo gaura in bugetul SNSPA prin aceasta, ba din contra. Noi suntem studenti, poate nu avem posibilitati. Facultatea insa are posibilitati. Mii de studenti platesc o taxa anuala. Si pun pariu ca hosting-ul pe un an nu face nici cat taxa pe un an provenita de la un singur om.

De ce nu i se pune in vedere conducerii SNSPA aceasta problema? Ar fi un serviciu minuscul de care ne-ar ajuta sa ne folosim, fara sa ne mai fie teama ca am putea candva sa-l pierdem. Si daca se intampla ca intr-o luna sa nu se stranga suficiente fonduri... ce se va intampla? Nu va mai fi forumul? Cred ca nimanui nu i-ar conveni asa ceva. Nici macar conducerii SNSPA!
Orice mama se mandreste cu odorul ei:
    :aplauda: www.parfumeria33.ro :aplauda:

Offline ªumilicã

• 1.107
« Raspuns #5 : Iunie 14, 2009, 20:48:07 »
Nu se pune problema sã se piardã sau sã nu mai existe forumul dacã nu se strânge suma necesarã.
Eu am încercat sã mențin forumul independent de conducerea facultãții pentru a rãmâne forumul studenților, așa cum îi e titulatura oficialã.
Oricum, aceastã posibilitate a fost luatã în calcul deja și vedem ce se va întâmpla sãptãmâna asta.

Cât despre chetele de la petreceri eu nu mã bag, las la latitudinea moderatorilor și a oamenilor pe care-i cunosc personal (cum ar fi glorybox, smurf, onuk etc.) sã se implice în asta. De fapt chiar dacã nu vã cunosc personal și vreți sã vã implicați îmi puteți da un PM/email (vezi semnãtura).

U. Peter

Offline Licurici

• 877
  • un pitic, doi pitici... Licurici!
  • Sectiune/Master: MCCO
« Raspuns #6 : Iunie 15, 2009, 14:58:09 »
ideea lui David e buna, cu micul amendament ca la petrecerile fcrp nu vin doar utilizatorii acestui forum, ci si prieteni de-ai lor, care n-au nicio obligatie de contribuabil - oamenii vin sa se distreze, sa danseze, sa se imbete, sa sparga chiuvete (no harm intended, it just rhymes :angel: ), nu sa-si dea banutii de taxi/happy meal pentru... o cauza in care cred, dar care nici nu-i duce acasa, nici nu le alina stomacul

e o chestiune de prioritati :w00t:

ca atare, propunerea mea este ca da, sa organizam aceasta petrecere - nu pentru ca are forumul nevoie de bani din buzunare de student si/sau bugetar. ci pentru ca se termina sesiunea de examene  :cascat: si se impune o mare sesiune de boogie :boogie: .

ideea cu urna, de asemenea, mi se pare foarte demna de luat in considerare - este cea mai eleganta varianta de strangere de fonduri fara a obliga pe nimeni sa contribuie explicit. Paula, te sustin, daca esti art director, eu mi-s copywriter, ce Dumnezeu, doar am absolvit o facultate de profil, nu? :primu:  si daca iese o "urna fotomodel", impartim banii cu Nonel si ne luam fain-frumos o vacanta in trei, la... Portita, sa ajutam turismul romanesc! :p deal? deal. good.

in ceea ce priveste implicarea conducerii, doua idei am de expus:

1. nu, nu suntem þanþoºi si nu, nu ne fãlim ca ce forum independent avem noi, studentii, vai, tu, profule! :fool: frumusetea si functionalitatea acestui instrument de comunicare depind de garantarea accesului liber, fara nicio alta forma de constrangere decat cea a bunului simt (vezi Regulamentul :O )

2. cine da banu', are si interesu' - logica de manelist, dar totusi logica infailibila! :facepalm:
va intreb pe voi, utilizatori ce-aveti conturi de un an, doi, trei, trei s-oleaca, vi se pare cinstit ca in trei ani, doua luni si fix 15 zile - ca exact atat are forumul acesta azi - toate costurile de mentenanta sa fie suportate de un singur om? [nu-i dati bere, ca-i sofer, da-ti-i frappe! sau bere, cand il vedeti cu bicicleta] si nu din ambitie sau orgoliu de mare nabab, ci din responsabilitatea initiativei asumate si mentinute in stare de functionare optima no matter what - iaca oportunitate buna sa probam slogane si proverbe din batrani, care tin de comunitate - vezi "Unde-s multi, puterea creste" sau "Impreuna suntem mai puternici" :-"

pe de alta parte, vizualizati urmatorul scenariu, va rog: ma duc io, Moderator Global Voievod cu jalba-n protap la contabilitate si zic politicos ca vreau bani. pai pentru ce? pai, pentru forum, ce nu-ntelegi? pai ce, ti-am zis eu sa-ti faci forum? ti-am bugetat eu activitatea asta? ti-am cerut eu sa-mi faci forum, ca ti-l platesc? nuuu.... da', stiti, ma gandeam ca daca tot aveti niste banuti acolo, la jartiera... poate-poate ajutati si-un forum sarman sa capete o gazduire mai de Doamne-ajuta! :worthy:

:rosii: :frust: :crazy: :omg:

deci nu.

zicem saru'mana la facultate ca a avut finetea necesara sa ne considere parteneri pe site-ul oficial comunicare.ro si ne indreptam coloana vertebrala pentru a ramane demni de increderea acordata.

nu? :bucuros:

in vremuri de criza, primul buget care pica e ala de comunicare, deci, haidem, comunicatori, sa gasim solutii! :box:

Licu' - n-am murit, bai! :typerhappy:

Domnule doctor, am o problema: sunt confuz. Sau nu.

Offline Ana^conda

• 223
    • www.parfumeria33.ro
« Raspuns #7 : Iunie 16, 2009, 10:52:49 »
N-am zis ca trebuie sa-i bage cineva mana in buzunar cu japca contabilitatii SNSPA. Ziceam doar ca, fiind un instrument care ii ajuta pe studentii SAI, nu ar fi mare lucru pentru SNSPA sa plateasca hosting-ul. Ar fi o cheltuiala infima. Si cred ca problema nu se pune la nivel de contabilitate, ci mai degraba la nivel de decanat, conducere SNSPA.
Eu inteleg ca se vrea pastrarea demnitatii, dar nu e ca si cum am propus implicarea facultatii intr-o problema care ii e complet straina - cum ar fi faptul ca vreau sa-mi cumpar cizme din alea de vara si nu am bursa si cer o bursa in mod abuziv, ca mi se pare incorect ca la master se da doar o singura bursa  :-?  :p Nu, e vorba de ceva ce ne intereseaza si pe noi si pe profesori. Si problema ar fi rezolvata din start, nu s-ar mai sta incontinuu la gandit solutii pentru platit host.

Dar... cum vreti voi :) era doar o sugestie.

Offline Licurici

• 877
  • un pitic, doi pitici... Licurici!
  • Sectiune/Master: MCCO
« Raspuns #8 : Iunie 16, 2009, 11:52:27 »
Flo, de acord cu tine, am exagerat intentionat :bucuros:

apelam la... cufarul de galbeni (pentru ca asta-i ultimul birou in care ajungi, atunci cand ceri bani: Casieria) doar daca nu ne vine o idee mai buna intre timp

asa este, si profesorii se folosesc de acest instrument de comunicare, dar ei au aderat, s-au adaptat la nevoile noastre studentesti, initiativa este 100% studenteasca, ca atare si responsabilitatea ramane tot studenteasca

nu e ok sa ceri ajutorul unei institutii doar cand iti este greu, atat incerc sa transmit eu.
asa ca hai sa ne gandim la variante, la optiuni, la alternative - ca sa avem de unde alege.

prima optiune este o strangere de fonduri la un eveniment
a doua optiune este solicitarea si, automat, implicarea facultatii in ceva ce a existat independent de ea pana acum

haidem... three is always lucky! :w00t:
Domnule doctor, am o problema: sunt confuz. Sau nu.

Offline Ana^conda

• 223
    • www.parfumeria33.ro
« Raspuns #9 : Iunie 16, 2009, 14:45:49 »
Da, ai si tu dreptate. Conducerea nu trebuie neaparat implicata. Si poate ca e mai bine ca daca forumul a fost pana acum independent, sa isi pastreze aceasta independenta  :yeah:

Facultatea nu ar fi fost oricum obligata sa ne ajute. Ci doar i s-ar fi pus in vedere posibilitatea de a ne ajuta intr-un moment in care "am dat de greu", si in cazul in care ar fi decis ca este pentru o cauza nobila acest mic efort financiar l-ar fi facut.

Dar nu-i musai. Suntem mari, ne descurcam si singuri.  :->

Offline ªumilicã

• 1.107
« Raspuns #10 : Iulie 16, 2009, 23:12:50 »
Avand in vedere situatia donatiilor (vezi sfarsitul primului post), donatii care mi-au permis pana acum sa platesc 2 luni de gazdurie, ma simt nevoit sa reintroduc reclamele, care nu vor fi doar in partea de sus a forumului.
Doar profesorii si cei care au donat/vor dona vor avea optiunea de a naviga pe forum fara reclame.

U. Peter

Offline BLaCkWid0

• 1.904
  • I lern lots at skool!
    • Adevaratul blog de relatii publice
  • An: Absolvent2009
  • Grupa: 2
« Raspuns #11 : Iulie 16, 2009, 23:49:39 »
Trist...  :console:
Immerse your soul in love

Offline oktaaa

• 295
    • http://argumentics.blogspot.com/
  • An: Absolvent2010
  • Sectiune/Master: --
« Raspuns #12 : Iulie 17, 2009, 08:08:46 »

Ne-am mutat de la webfactor (un serviciu de hosting excelent) si am ajuns la un host platit. Din motive de securitate nu o sa fac publice mai multe detalii despre acesta.

Nu vrei totuºi sã încerci?

va intreb pe voi, utilizatori ce-aveti conturi de un an, doi, trei, trei s-oleaca, vi se pare cinstit ca in trei ani, doua luni si fix 15 zile - ca exact atat are forumul acesta azi - toate costurile de mentenanta sa fie suportate de un singur om? si nu din ambitie sau orgoliu de mare nabab, ci din responsabilitatea initiativei asumate si ...

Aºa pusã problema? Nu, nu-i normal ca un om sã þinã "costurile de mentenanþã" pentru restu'. Da' înainte sã jelim exploatatul contribuabil: care-s costurile? ce înseamnã "mentenanþã" ºi când a plãtit-o singur?

pe de alta parte, vizualizati urmatorul scenariu, va rog: ma duc io, Moderator Global Voievod cu jalba-n protap la contabilitate si zic politicos ca vreau bani. pai pentru ce? pai, pentru forum, ce nu-ntelegi? pai ce, ti-am zis eu sa-ti faci forum? ti-am bugetat eu activitatea asta? ti-am cerut eu sa-mi faci forum, ca ti-l platesc? nuuu.... da', stiti, ma gandeam ca daca tot aveti niste banuti acolo, la jartiera... poate-poate ajutati si-un forum sarman sa capete o gazduire mai de Doamne-ajuta!

În scenariul tãu Facultatea e o þaþã autosuficientã ºi irascibilã. Aº visa totuºi cã nu m-aº duce la contabilitate pentru a avea un dialog de Seinfeld cu doamna secretarã. Parcã nu aºa ar funcþiona. Dar, chiar ºi aºa ... unde-i chestia absolut inacceptabilã pe care ne-o arãþi. Partea cu cerutu' de bani? Pãi s-o facem pentru exploatatul contribuabil.

Da, ai si tu dreptate. Conducerea nu trebuie neaparat implicata. Si poate ca e mai bine ca daca forumul a fost pana acum independent, sa isi pastreze aceasta independenta. Facultatea nu ar fi fost oricum obligata sa ne ajute. Ci doar i s-ar fi pus in vedere posibilitatea de a ne ajuta intr-un moment in care "am dat de greu", si in cazul in care ar fi decis ca este pentru o cauza nobila acest mic efort financiar l-ar fi facut.

A fost cineva, serios ºi ... serios, cu mâna fãcutã cãuº la "conducere" vreodatã? ªtiu ºi eu ... contribuabilul exploatat, de exemplu?

Offline ªumilicã

• 1.107
« Raspuns #13 : Iulie 17, 2009, 14:57:58 »
Nu vrei totuºi sã încerci?
Incerc :math:. Si tot nu reusesc. Daca esti foarte curios poti sa te descurci, sau sa ma intrebi pe PM  :nina:.

Da' înainte sã jelim exploatatul contribuabil:
Nu a zis nimeni ca-s exploatat :blink:. Ce-i cu aceasta concluzie in gura unuia care analizeaza atat de atent exprimarile? Iar de contribuabil nu se poate pune vorba, nu m-a obligat nimeni sa fac asta, asa cum nimeni nu va baga voua mana in buzunar pentru forum.  :hi:

A fost cineva, serios ºi ... serios, cu mâna fãcutã cãuº la "conducere" vreodatã? ªtiu ºi eu ... contribuabilul exploatat, de exemplu?
Da, cineva foarte serios a intrebat serios la facultate. Serios. :w00t:

Totusi, nu am inteles parerea ta despre subiect. Esti de parere ca ar trebui sa insistam la facultate? Vrei sa afli cat costa hostingul + domeniul? Si daca da, la ce te ajuta? Te deranjeaza reclamele? Care-i scopul mesajului tau?  :O

U. Peter

Offline oktaaa

• 295
    • http://argumentics.blogspot.com/
  • An: Absolvent2010
  • Sectiune/Master: --
« Raspuns #14 : Iulie 17, 2009, 17:19:05 »
Erau chestiuni pe care nu le pricepeam, n-am o "pãrere" vis-a-vis de subiect - decât poate aceea auxiliarã cã între între o facultate care ºtie sã "se construiascã" bine în ochi externi ºi un absolvent care a învãþat sã "construiascã bunãtãþuri" pentru ochii facultãþii nu s-a putut dibui un soi de relaþie.

Nu zic cã e vina cuiva, dar e imposibil sã nu fie vina nimãnui.

În rest, succes cu noua metodã.

PS: Bineînþeles cã de "exploatatul contribuabil" m-am folosit sã îngroº ceea ce Licurici jelea cu pasiune ºi întrebãri retorice. Scuze dacã te-am jignit, nu ºtiam cine e "exploatatul contribuabil" de care se vorbeºte ºi l-am denumit aºa în lumina acestor spuse care deplângeau ºi acuzau mãcar indiferenþã, dacã nu alte treburi:

va intreb pe voi, utilizatori ce-aveti conturi de un an, doi, trei, trei s-oleaca, vi se pare cinstit ca in trei ani, doua luni si fix 15 zile - ca exact atat are forumul acesta azi - toate costurile de mentenanta sa fie suportate de un singur om? [nu-i dati bere, ca-i sofer, da-ti-i frappe! sau bere, cand il vedeti cu bicicleta] si nu din ambitie sau orgoliu de mare nabab, ci din responsabilitatea initiativei asumate si mentinute in stare de functionare optima no matter what

exploatat - adicã cineva (noi sau propria-þi responsabilitate) te-a pus la muncã pe propriul factor de producþie, trãgând capitaliste foloase.  :->