Forumul FCRP

Admitere 2015

0 Membri si 1 Vizitator vizualizeaza acest subiect.

Offline Izabella G.

• 2
  • “Be yourself; everyone else is already taken.”
  • Grupa: -
Admitere 2015
« : August 10, 2014, 14:52:50 »
Salut! Anul acesta trec clasa a 12-a  :help:  si mai departe as vrea sa dau la Comunicare si Relatii Publice. Ma gandesc sa dau examenul de admitere la psihologie, si as vrea sa aflu mai multe informatii. Sunt ok subiectele? sau ar trebui sa dau admiterea la romana/istorie ? Multumesc frumos  :d

Offline Ligia-Elena S.

• 8
  • Timpul este suficient pentru cei ce il folosesc.
  • An: I-Zi
Re: Admitere 2015
« Raspuns #1 : August 11, 2014, 11:49:03 »
Hey! Pe vremea asta (anul trecut)  și eu îmi doream sã dau examenul la Psihologie, ba chiar îmi cumpãrasem un manual complex, pentru cã știam cã notițele din clasa a10a nu-mi ajung, chiar dacã am avut o profesoarã foarte bunã, care ne dãdea foarte multe detalii. Dupã ce am rezolvat 2-3 subiecte, am conștientizat faptul cã dacã mã orientez pentru examen la Psihologie va trebui, implicit, sã dau si examenul de BAC tot la aceastã materie, așa cã, în timp m-am reorientat cãtre istorie. Fațã de psiho, subiectele la istorie sunt puțin mai ușurele la prima vedere (poate și pentru cã parcurgi materia într-un mod complex pe timpul anului), dar mai greu de abordat. Din experiența admiterii eu am învãțat cã trebuie sã îmbini cât mai corespunzãtor ceea ce știi, noțiunile, teoria, cu propriile opinii, viziuni și sã fii pe subiect. Eu știam de la bun început cã indiferent de materia la care voi susține examenul, trebuie sã rezolv toate cele 60 de subiecte, ca sã nu am surprize pe loc. Sfatul ãsta ți-l ofer și ție! Dacã ai întrebãri în legãturã cu subiectele de istorie sau dacã dorești sã-ți dau cartea mea de psiho pe care mi-o luasem la începutul anului, dã-mi un mesaj! Multã baftã anul ãsta! :)
« Ultima Modificare: August 11, 2014, 11:59:22 de Ligia-Elena S. »

Offline Izabella G.

• 2
  • “Be yourself; everyone else is already taken.”
« Raspuns #2 : August 11, 2014, 12:36:28 »
Iti multumesc pentru raspuns si pentru sfat. Ideea e ca eu nu am un profesor bun de istorie. El e genul de profesor care iti preda o lectie de jumatate de pagina si in momentul in care esti ascultat iei 10 indiferent daca ai spus ceva gresit sau nu (acelasi lucru se intampla si la teste/teze) . Tocmai de asta nu ma bazez pe istorie. Deocamdata m-am decis sa dau psihologia si la bac si la admitere, dar voi face meditatii ca sa fiu sigura ca nu am parte de vreo surpriza. Multumesc mult, sper sa fie totul ok. :d

Offline Ligia-Elena S.

• 8
« Raspuns #3 : August 11, 2014, 13:02:05 »
Alegerea este a ta, și cred cã este cea mai bunã, având în vedere condițiile date. Dacã mai ai întrebãri, nelãmuriri, aici sunt foarte multe persoane amabile gata sã te ajute în orice moment. Mult spor!  :)

Offline Krs

• 18
  • Grupa: 2
  • Sectiune/Master: Comunicare si PR
« Raspuns #4 : Septembrie 13, 2014, 21:19:22 »
eu am dat admitere la psihologie [ce-i drept, acum 4 ani], desi am fost la mate-info in liceu si am invatat extra, pe langa materiile pt bac. nu este foarte greu, ideea este sa abordezi subiectele cat mai amplu si sa nu te limitezi la cerinta; intr-adevar, acestea depasesc sfera materiei de liceu. in timpul facultatii iti vor fi de folos cateva dintre notiuni, in special la imagologie/gestionarea crizelor de imagine, unde se foloseste partea de reprezentari/imagini etc. succes!

Offline aaabbb

• 10
« Raspuns #5 : Ianuarie 09, 2015, 17:16:15 »
Isabella, ar trebui sa dai admintere la materia pe care o indragesti cel mai mult. Asa vei invata usor. Nu exista lucruri grele, doar lucruri care nu iti plac si nu depui efort sa le inveti. Bafta! ( eu am dat admitere la istorie, daca decizi istorie, te mai pot ajuta :) )

Offline Cristina Stefania

• 2
  • An: Candidat
  • Sectiune/Master: Publicitate
« Raspuns #6 : Iunie 04, 2015, 17:54:32 »
Buna!  :)  Care este numarul minim de pagini scrise la examenul de romana? Sunt derutata pentru ca nu este specificat acest lucru nicaieri.

Offline Diana Cirstea

• 11
  • An: III-Zi
  • Grupa: 2
« Raspuns #7 : Iunie 04, 2015, 20:03:30 »
Bunã,
Nu existã un numãr minim sau maxim de pagini. Important e sã te exprimi clar, corect ºi complet, sã existe coerenþã între idei.
Nu uita cã informaþia redundantã nu ajutã la nimic. Nu se puncteazã cantitatea, ci calitatea. Eu la admitere nu am scris prea mult, dar se pare cã a fost de ajuns pentru cã am intrat la buget în anul I.
Mult succes sã ai!

Offline Andreea2202

• 4
  • Carpe diem!
« Raspuns #8 : Iunie 04, 2015, 20:27:13 »
Buna. Imi doresc foarte mult sa ajung sa invat la FCRP,asftel ca am inceput sa-mi scot idei pentru examenul de admitere la romana si constat ca pe parcurs ce inaintez in lectura, problemele incep sa apara.  :( Va rog frumos, macar niste fraze,idei,un mic ajutor daca stiti la subiectele :worthy:
16. Analizaþi diferenþele de orientare esteticã dintre tradiþionalism ºi modernism în perioada
interbelicã.
23. Analizaþi elementele de inovaþie teoreticã, esteticã ºi socialã din programul literar al Junimii. :help: :help:
Sper sa existe cineva care sa-mi vada strigatul indurerat.  :hug:

Offline Cristina Stefania

• 2
  • Sectiune/Master: Publicitate
« Raspuns #9 : Iunie 05, 2015, 16:38:15 »
Buna!  Din punctul meu de vedere, ca sa-ti usurezi munca,  ar trebui sa-ti faci niste fise cu trasaturile fiecarui curent literar.
Intre Traditionalism si Modernism cateva trasaturi care sunt in contrasens sunt tematica urbana, sincronismul literaturii autohtone cu cea europeana, impunerea esteticii uratului, versul liber  (modernism) si tematica rurala, cu caracter nationalist, care se axeaza pe credinta religioasa ortodoxa, versificatie traditionala. Ai putea dezvolta aceste idei, adaugand exemple (Vasile Voiculescu - In gradina Ghetsemani; Tudor Arghezi - Flori de mucigai; Ion Barbu - Joc secund)
In ceea ce priveste ideile promovate de Junimea, ai putea elabora teoria formelor fara fond a lui Titu Maiorescu, adoptarea alfabetului latin in locul celui chirilic, critica adaptarii prea rapide si superficiale a institutiilor si a formelor civilizatiei occidentale (teoria formelor fara fond), literatura sa fie indiscutabila ca valoare (promovarea literaturii clasice), iar critica sa fie metodica, academica, serioasa.

Offline Andreea2202

• 4
  • Carpe diem!
« Raspuns #10 : Iunie 05, 2015, 16:50:32 »
 :pup: Iti multumesc Cristina pentru raspunsuri,imi sunt de mare ajutor. Am inceput sa fac fise,sper sa nu mai intampin probleme, mai ales ca nu stiu daca reusesc sa acaparez fiecare subiect pana la admitere  :cry:

Offline alexandraene

• 1
  • "When in Rome, do as the Romans do."
« Raspuns #11 : Iunie 05, 2015, 17:50:32 »
Buna! :bucuros: Daca e cineva dispus sa ma ajute, am si eu doua intrebari referitoare la subiectul 32 propus pentru admiterea la romana care suna cam asa: "Definiþi urmãtoarele componente ale comunicãrii: codul, canalul, contextul. Analizaþi rolul acestora într-o dezbatere televizatã pe teme de actualitate."
  • Trebuie sa ma refer la rolul acestor componente in cadrul comunicarii dintre invitatii emisiunii sau in cadrul comunicarii care se stabileste intre telespectator si cei care discuta la televizor? Presupun ca prima varianta, dar totusi intreb ca sa fiu sigura. 
  • Trebuie sa povestesc si tot ceea ce se discuta?
:help:

Offline aaabbb

• 10
« Raspuns #12 : Iunie 22, 2015, 16:03:40 »
Buna, Alexandra! Daca te mai ajuta raspunsul acum. Trebuie sa discuti codul, canalul contextul in schimbul de replici/on dialogul dintre aprticipantii la emisiune. Iti alegi tu replici care sa iti ilustrezee cele 3 componente, nu tot ce se intampla.

BAfta!

« Raspuns #13 : Iulie 03, 2015, 21:05:25 »
Buna, vreau sa dau admitere la istorie si mi-ar fi de mare folos daca as primi niste indicatii de redactare  mai ales la cerintele de genul :''Analizaþi autonomiile locale din spaþiul românesc (secolele IX-XVIII)''. Adica ce sa scriu mai exact ? din ce punct sa analizez? sau pur si simplu sa zic tot ? Mi s-ar parea cam prea mult sa zic tot la ele  avand in vedere ca pe langa cerinta asta mai sunt inca 2 eseuri.

Offline Ligia-Elena S.

• 8
« Raspuns #14 : Iulie 10, 2015, 19:05:59 »
Buna, Carmen.

Da-mi, te rog, cerere pe Facebook. Iti voi arata cum am procedat eu anul trecut :)