Forumul FCRP

Sondaj

Spaþiu mai mare (20 de giga - ghesi.com) sau vitezã mai mare (metropolitan - organic.ro)?

ghesi.com
15 (40.5%)
organic.ro
22 (59.5%)

Numarul total de membrii care au votat: 37

Votare închisa: Octombrie 01, 2007, 21:22:57

Schimbam hostul?

0 Membri si 1 Vizitator vizualizeaza acest subiect.

Offline ªumilicã

• 1.107
  • An: Absolvent2008
  • Grupa: -
  • Sectiune/Master: Comunicare si PR
Schimbam hostul?
« : Septembrie 24, 2007, 21:19:42 »
Serviciul organic la care este gazduit forumul fcrp este unul excelent şi cred că şi voi aţi observat acest lucru. Picările forumului au fost aproape insesizabile timp de aproape un an. Să nu mai zic de viteza de transfer care este genială. Într-un cuvânt serviciile organic sunt într-adevăr excelente. Din păcate ce este trist este faptul că avem de suferit în ceea ce priveşte spaţiul de stocare pe server de numai 300 de mega care a început să creeze probleme mari în organizarea şi desfăşurarea activităţii de pe forum. Ca o soluţie temporară am propus folosirea divshare.com însă cum ar trebui să ne „distrăm” fără să părăsim incinta acest lucru duce la alte necazuri.

De aceea am găsit o alternativă destul de îmbucurătoare în ceea ce priveşte spaţiul de stocare: www.ghesi.ro . Am vorbit cu reprezentanţii site-ului şi au fost de acord pentru acordarea de sponsorizare în servicii de hosting şi anume oferirea planului bacchus. În ceea ce priveşte spaţiul nu vom mai avea absolut nicio problemă mulţi ani de acum încolo, însă ceea ce mă îngrijorează pe mine este următorul lucru: serverul este în SUA. Ceea ce înseamnă un singur lucru: nu vom mai avea viteze de transfer extraordinare, precum avem la organic, însă asta nu înseamnă că nu vor fi viteze decente de transfer, nu o să vină apocalipsa, însă avantajul traficului metropolitan nu va mai exista.

Acestea fiind spuse citiţi întrebarea şi votaţi. Votul va rula timp de o săptămână, după care voi lua decizia ştiind şi dorinţele utilizatorilor, însă notaţi faptul că rezultatul votului nu mă va obliga să îl urmez, ci este doar cu statut consultativ (vezi comisia prezidenţială şi DNA), ceea ce nu înseamnă că nu-l voi trata cu seriozitate.

De asemenea dacă aveţi alte sugestii şi întrebări pe această temă nu ezitaţi să le expuneţi public pe acest topic sau privat.

Drept încheiere aş dori să-mi cer scuze pentru faptul că se observă o anumită aiureală pe forum, dezorganizare. Voi avea câteva acţiuni în acest sens, eventualele sugestii le aştept pe aria de feedback a forumului într-un topic nou.

« Ultima Modificare: Septembrie 24, 2007, 21:21:48 de ªumilicã »

"Astazi, daca nu esti confuz, inseamna ca nu gandesti clar.."
U. Peter

Offline mihaitranca

• 271
  • Il faut vivre tes reves, pas rever ta vie
    • Bloff
Raspuns: Schimbam hostul?
« Raspuns #1 : Septembrie 24, 2007, 23:55:03 »
Pentru mine e prioritară viteza de încărcare a paginilor şi implicit viteza cu care pot găsi topicuri mai vechi cu anumite informaţii pe care le-am pierdut. Nu e un impediment folosirea de site-uri externe pentru download de fişiere mari, iar atâta timp cât Organic poate suporta în continuare atât topicurile vechi dar şi cele care apar constant, nu am motive să vreau altceva.

părerea mea personal-umilă, trecută la capitolul "sugestii"..  :proud:

Offline Ralucz

• 1.036
  • I'm little miss sunshine! :D
« Raspuns #2 : Septembrie 25, 2007, 13:10:03 »
in asentiment total cu mihai  :yeah:
:party:

Offline Zapacita

• 1.144
  • love me two times I'm going away
    • Povestile Zapacitei
  • An: Absolvent2009
  • Grupa: 2
  • Sectiune/Master: --
« Raspuns #3 : Septembrie 25, 2007, 13:13:47 »
Idem si aici. Ador viteza de incarcare a paginilor si faptul ca forumul nostru drag nu pica niciodata. Mi se pare ok sa folosim divshare si sa ramanem la Organic  :agree:
And i find it kind of funny, i find it kind of sad; the dreams in which I'm dying are the best I've ever had.

www.zapacita.ro
http://anaciobanu.wordpress.com

Offline radu

• 456
    • radurestivan.ro
  • An: II-Master
  • Sectiune/Master: MAV
« Raspuns #4 : Septembrie 25, 2007, 16:16:54 »
Ghesi.

Nu mai e ca pe vremuri, cand mergea externul cu 5 kb/s. Acum toti providerii au peering decent cu externul (min. 50-60 kb/s).

Sunt de parere ca ne-ar prinde mai bine un spatiu de stocare mare (sa nu mai uploadam fisierele pe tot felul de alte surse si sa le avem la indemana pe forum.fcrp.ro).

Offline cerebral

• 869
  • Thinking is both a blessing and a curse...
  • Sectiune/Master: --
« Raspuns #5 : Septembrie 26, 2007, 08:08:39 »
De acord cu Radu: mie mi se pare incomod sã apelãm la divshare. :-"
:) "Ideally, our choices will be made on the basis of the values we hold; but frequently, we are not clear about our own values." (Sidney B. Simon et al.) :)

Offline BLaCkWid0

• 1.904
  • I lern lots at skool!
    • Adevaratul blog de relatii publice
  • Grupa: 2
« Raspuns #6 : Septembrie 26, 2007, 23:37:11 »
Ghesi, pentru ca, egoista sau nu, adevarul este ca mie imi merge netul f.bine si mi se incarca si paginile straine just perfect  :d... si cum ai zis si tu, transfesrul va fi oricum la o viteza decenta.. Nu imi este de pozele pe care le deppozitam pe divshare, dar nu vreau sa se ajunga sa bagam totul in alta parte, incepand cu niste cursuri, notite sau mai stiu eu ce...
Immerse your soul in love

Offline David

• 382
  • ok go
    • David
  • An: III-Zi
  • Grupa: 11
« Raspuns #7 : Septembrie 30, 2007, 15:31:10 »
Ar fi marfa sa avem tot aici in curtea noastra ;)

Offline Cãtãlin

• 4.525
  • I'm beautiful in my way Cause God makes no mistake
    • Catalin Vieru
« Raspuns #8 : Septembrie 30, 2007, 15:56:13 »
si eu sunt pentru spatiu mai mare. parginile mi se incarca oricum foarte repede. viteza a cresut in ultimul timp, asadar....spatiu pt a pune aiai tot ce ne intereseaza. :d si pe mine ma cam streseaza sa folosesc divshare sau altceva! :)
Blogul lui Cãtãlin

http://catalinvieru.blogspot.com

Offline ªumilicã

• 1.107
« Raspuns #9 : Octombrie 23, 2007, 17:58:50 »
Din discuţiile voastre cel mai bine ar fi fost spaţiu mare în România. Ei bine asta am încercat să obţin. Am făcut compromis mai mult la spaţiul de stocare decât la viteză (sper ca aceasta să rămână la fel).
www.webfactor.ro am ales până la urmă (sau mai bine zis ei ne-au ales pe noi!). Aceasta este o firmă serioasă, cu o istorie bună si îndelungată in peisajul webhostingului românesc.
Aşadar vom avea 2 giga şi vom fi tot în România (Cluj mai exact) ceea ce, cred eu, nu se putea mai bine.
Mutarea forumului va avea loc ori în decursul nopţii de marţi spre miercuri ori miercuri spre joi. Sper să am timp în seara asta. Mutarea o voi face după ora 3 dimineaţa, pentru a nu vă afecta, însă nu ştiu cât le vor lua serverelor de net să updateze ca fcrp.ro să nu mai ducă spre serverul actual ci spre serverul webfactor. Teoretic nu ia mai mult de câteva ore, astfel încât dimineaţa să nu fie vreo problemă cu accesarea acestuia.

U. Peter

Offline Cãtãlin

• 4.525
    • Catalin Vieru
« Raspuns #10 : Octombrie 23, 2007, 18:12:53 »
in cazul in care se schimba serverul toate materialele incarcate pe forum vor disparea?  :confuz: asta ca sa stiu daca ma apuc sa downloadez cursuri/materiale/texte care poate-mi vor fi de folos! :d
Blogul lui Cãtãlin

Offline ªumilicã

• 1.107
« Raspuns #11 : Octombrie 23, 2007, 22:39:24 »
NU! Nimic nu va dispãrea! Sper sã nu fie vreo eroare la mutare, dar în rest totul va fi ca înainte, nu se va vedea nicio diferenþã! Chiar asta înseamnã mutare: îþi iei toate catrafusele (fiºierele) ºi pleci în altã parte.
Þineþi-vã pumnii strânºi în noaptea asta :w00t: în timp ce dormiþi (sper sã am timp).

U. Peter

Offline Cãtãlin

• 4.525
    • Catalin Vieru
« Raspuns #12 : Octombrie 24, 2007, 00:36:04 »
Super asa!  :yeah: Io-s mai praf cu tehnologia si ma speriasem si ma gandeam cum stau juma' de noapte sa scotocesc materiale ajutatoare pt scoala prin forum!  :lol:
Multa bafta si spor la treaba! Multumim! :)
Blogul lui Cãtãlin