Serviciul
organic la care este gazduit forumul fcrp este unul excelent şi cred că şi voi aţi observat acest lucru. Picările forumului au fost aproape insesizabile timp de aproape un an. Să nu mai zic de viteza de transfer care este genială. Într-un cuvânt serviciile organic sunt într-adevăr excelente. Din păcate ce este trist este faptul că avem de suferit în ceea ce priveşte spaţiul de stocare pe server de numai 300 de mega care a început să creeze probleme mari în organizarea şi desfăşurarea activităţii de pe forum. Ca o soluţie temporară am propus folosirea divshare.com însă cum ar trebui să ne „distrăm” fără să părăsim incinta acest lucru duce la alte necazuri.
De aceea am găsit o alternativă destul de îmbucurătoare în ceea ce priveşte spaţiul de stocare:
www.ghesi.ro . Am vorbit cu reprezentanţii site-ului şi au fost de acord pentru acordarea de sponsorizare în servicii de hosting şi anume oferirea
planului bacchus. În ceea ce priveşte spaţiul nu vom mai avea absolut nicio problemă mulţi ani de acum încolo, însă ceea ce mă îngrijorează pe mine este următorul lucru: serverul este în SUA. Ceea ce înseamnă un singur lucru: nu vom mai avea viteze de transfer extraordinare, precum avem la organic, însă asta nu înseamnă că nu vor fi viteze decente de transfer, nu o să vină apocalipsa, însă avantajul traficului metropolitan nu va mai exista.
Acestea fiind spuse citiţi întrebarea şi votaţi. Votul va rula timp de o săptămână, după care voi lua decizia ştiind şi dorinţele utilizatorilor, însă notaţi faptul că rezultatul votului nu mă va obliga să îl urmez, ci este doar cu statut consultativ (vezi comisia prezidenţială şi DNA), ceea ce nu înseamnă că nu-l voi trata cu seriozitate.
De asemenea dacă aveţi alte sugestii şi întrebări pe această temă nu ezitaţi să le expuneţi public pe acest topic sau privat.
Drept încheiere aş dori să-mi cer scuze pentru faptul că se observă o anumită aiureală pe forum, dezorganizare. Voi avea câteva acţiuni în acest sens, eventualele sugestii le aştept pe aria de feedback a forumului într-un topic nou.